Ajankohtaista

23.11.2021
Hinnasto päivitetty

23.11.2021
Olen aloittanut musiikkiterapia opinnot Eino Roiha -instituutissa tammikuussa 2021, joten nyt pääsee halutessaan testaamaan myös musiikkiterapeuttisia menetelmiä.

22.10.2019
Vastaanotto muuttaa marraskuun alussa uusiin toimitiloihin Kauppakadulle.

14.8.2018
Hinnasto päivitetty

14.8.2018
Osallistun kansainväliseen syömishäiriökongressiin Reykjavikissa syyskuussa. Pidän siellä workshopin aiheesta ”Focusing on the essentials; two core features of eating disorder treatment”.

Kognitiivinen psykoterapia

"Älä pelkää hitaasti taivaltamista, ainoastaan paikalleen jäämistä."

Kognitiivinen psykoterapia on todettu tehokkaimmaksi hoitomuodoksi mm. syömishäiriöiden hoidossa. Terapian tavoitteena on tunnistaa ja katkaista sairautta ylläpitäviä negatiivisia noidankehiä, jotka koostuvat erilaisista uskomuksista, ajatuksista, tunteista ja toimintamalleista. Hoidon alkuvaiheessa hoito keskittyy konkreettisten oireiden hoitoon (mm. syömiskäyttäytymisen normalisoituminen) ja oireiden lieventyessä keskitytään enemmän psyykkiseen työskentelyyn. Hoitoon kuuluu kotona tehtäviä välitehtäviä (käytännön harjoituksia ja erilaisia psyykkistä työskentelyä tukevia tehtäviä). Näiden on todettu nopeuttavan ja tehostavan hoitotuloksia. Lisäksi hoitoon voi kuulua käytännön harjoittelua yhdessä terapeutin kanssa. Käytän lisäksi jonkin verran luovaa työskentelyä mm. musiikin ja kuvien avulla.

Kognitiivisen psykoterapian "kolmanteen aaltoon" kuuluvat uudet terapiamuodot, kuten hyväksymis- ja omistautumisterapia sekä mindfulness-harjoittelu kuuluvat olennaisena osana psykoterapiaan. Nämä osittain korvaavat perinteisen "ahdistuksenhallintakeinojen harjoittelun". Opit, kuinka ahdistuksen kanssa tulee sinuiksi vain hyväksymällä se. Elämään kuuluvan epämukavuuden välttäminen ja pakeneminen puolestaan tekevät elämästä kärsimystä. Ahdistuksesta huolimatta voit sitoutua elämään arvojesi mukaista elämää.

Kognitiivinen psykoterapia kestää keskimäärin kahdesta kolmeen vuotta. Mikäli oireet ovat vakavat, on suositeltavaa käydä terapiassa kaksi kertaa viikossa, muuten kerta viikossa riittää. Joskus jopa parin viikon välein toteutettava terapia riittää, mikäli pystyt sitoutumaan kotityöskentelyyn. Terapiakäynnit ovat tarvittaessa Kela-korvattavia. Vastaanottoni löytyy osoitteesta Väinönkatu 36/Intensa, Jyväskylä. Vastaanottoajat ovat pääasiassa arkipäivisin klo 8-16, mutta pyrin huomioimaan asiakkaiden toivomukset.

"Epäonnistuminen on onnistumisen alku."

Hinnasto on uusi/terapiahinnat:
Kelan tukema psykoterapiakäynti 85 € (omavastuuosuus 27,40 €) tammikuusta 2022 alkaen.
Omakustanteinen käynti/Kela-terapian tutustumiskäynti 80 €.

Huom! Terapeutin etsintä kannattaa aloittaa 3-6kk ennen aiottua terapian aloitusaikaa.

Ajat:
Vastaanottoajat ovat pääasiassa arkipäivisin klo 9-16, mutta myös ilta-aikoja on tarjolla.

Käyntiosoite:
Kauppakatu 9A1/Villa 9, 40100 Jyväskylä

puh. 050-348 7677        email. pauliina.juntunen(at)saunalahti.fi