Ajankohtaista

23.11.2021
Hinnasto päivitetty

23.11.2021
Olen aloittanut musiikkiterapia opinnot Eino Roiha -instituutissa tammikuussa 2021, joten nyt pääsee halutessaan testaamaan myös musiikkiterapeuttisia menetelmiä.

22.10.2019
Vastaanotto muuttaa marraskuun alussa uusiin toimitiloihin Kauppakadulle.

14.8.2018
Hinnasto päivitetty

14.8.2018
Osallistun kansainväliseen syömishäiriökongressiin Reykjavikissa syyskuussa. Pidän siellä workshopin aiheesta ”Focusing on the essentials; two core features of eating disorder treatment”.

Ryhmät ja koulutus

Koulutus

Tarjoan syömishäiriöihin liittyvää koulutusta ammattilaisille ympäri Suomea. Olen pitänyt aiheesta kymmeniä luentoja ja koulutuksia eri yhteyksissä eri puolella Suomea. Koulutan mm. Helsingin yliopistossa YET-koulutuksessa olevia tulevia psykoterapeutteja. Elokuussa 2013 alkaa puolestaan Porissa avattavan uuden syömishäiriöyksikön työnohjaus- ja koulutusprojekti (http://www.lehmuskolo.fi/yksikot/syomishairioyksikko-kallio). Koulutuksen sisällön voi muokata kuhunkin tarpeeseen sopivaksi. Lisäksi tarjoan työnohjausta syömishäiriöiden parissa työskenteleville. Esimerkkiluennon sisältö:

  1. Mitä syömishäiriöt ovat?
  2. Mistä syömishäiriöt johtuvat?
  3. Syömishäiriön psykologiaa
  4. Miten kohtaan syömishäiriötä sairastavan?
    (sairastavan mielen ymmärtäminen)
  5. Hoito ja läheisten tukeminen (motivointi/motivoiva haastattelu)

 

Viime aikoina olen törmännyt useita kertoja siihen, että konkreettisesti hoitomalli voi olla varsin toimiva, mutta hoitohenkilöstö ei ole perehtynyt riittävästi syömishäiriötä sairastavan mielen ymmärtämiseen. Tämä on vakava asia, koska se heikentää hoitoon kohdistuvaa luottamusta ja näin ollen hoidon onnistumismahdollisuuksia. Tarjoan uutena koulutussisältönä puolen päivän mittaista (2-3h) koulutusta syömishäiriötä sairastavan mielen ymmärtämisestä. Motivointi on syömishäiriötä sairastavan kohdalla usein se haastavin ja pitkäkestoisin osa hoitoa. Asiakkaan motivointi oli psykoterapiakoulutuksessa oman lopputyöni aihe, ja laadin aiheesta mm. työkirjan, jossa on kymmeniä harjoituksia käytettäväksi asiakkaiden kanssa.

 

Syömishäiriöiden ryhmämuotoinen hoito

Kesällä 2009 toteutui 5 viikon mittainen ryhmämuotoinen hoito syömishäiriötä sairastaville. Hoitoon kuului ahdistuksenhallintakeinojen harjoittelua, ruoanlaittoa ja syömisen harjoittelua. Hoito toteutettiin yhdessä toimintaterapeutin kanssa.

Suunnitteilla ryhmä syömishäiriöitä sairastaville syksyllä 13 tai keväällä 14. Teen yhteistyötä ravitsemusasioissa psykologi, ravintovalmentaja Hanna Markukselan kanssa (http://avalonia.fi/).

Koulutushinnasto:
Pyydä tarjous!

Työnohjaushinnasto:
Yksilötyönohjaus 80 €/45min,
ryhmätyönohjaus 120 €/45min.

puh. 050-348 7677        email. pauliina.juntunen(at)saunalahti.fi